Çiçek balı, çiçeklerin nektarlarının bal arıları tarafından toplandıktan sonra, kendi bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal değişime uğrattıkları tatlı ve doğal bir gıda maddesidir. Bal ürünleri, enfes aroması ve lezzeti ile her yaştan insanın severek tükettiği bir besindir. İçeriğinde barı..
Şemdinli balı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki yüksek rakımlı yaylalarda dolaşan arıların, sadece bu bölgedeki çiçeklerden ürettiği yöresel bir bal çeşididir. Açık rengi, akıcı kıvamı ve hoş kokusuyla öne çıkan bu bal, damakta ferah ve kalıcı bir lezzet bırakır. Şemdinli balı, arıların sağladığı de..
Çiçek balı, çiçeklerin nektarlarının bal arıları tarafından toplandıktan sonra, kendi bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal değişime uğrattıkları tatlı ve doğal bir gıda maddesidir. Bal ürünleri, enfes aroması ve lezzeti ile her yaştan insanın severek tükettiği bir besindir. İçeriğinde barı..
Çiçek balı, çiçeklerin nektarlarının bal arıları tarafından toplandıktan sonra, kendi bünyelerindeki enzimlerle karıştırarak yapısal değişime uğrattıkları tatlı ve doğal bir gıda maddesidir. Bal ürünleri, enfes aroması ve lezzeti ile her yaştan insanın severek tükettiği bir besindir. İçeriğinde barı..
Şemdinli balı, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki yüksek rakımlı yaylalarda dolaşan arıların, sadece bu bölgedeki çiçeklerden ürettiği yöresel bir bal çeşididir. Açık rengi, akıcı kıvamı ve hoş kokusuyla öne çıkan bu bal, damakta ferah ve kalıcı bir lezzet bırakır. Şemdinli balı, arıların sağladığı de..
Muş balı, arıların yalnızca Muş Ovası’ndaki çiçeklerden ürettiği yöresel bir bal çeşididir. Bu balı benzersiz yapan en önemli özelliklerinden biri ise başta Muş lalesi olmak üzere bölgede yetişen endemik çiçeklerden aldığı aromadır. Açık bir renge sahip olan Muş balı, genel özelliği itibarıyla keski..
Muş balı, arıların yalnızca Muş Ovası’ndaki çiçeklerden ürettiği yöresel bir bal çeşididir. Bu balı benzersiz yapan en önemli özelliklerinden biri ise başta Muş lalesi olmak üzere bölgede yetişen endemik çiçeklerden aldığı aromadır. Açık bir renge sahip olan Muş balı, genel özelliği itibarıyla keski..
Meşe Balı, dağlık kesimlerde meşe ağacında bulunan palamutlardan çıkan sıvının arılarımızın bizler için özenle çalışmasından meydana gelmektedir. Bu itinalı çalışmalar arılar tarafından yaz ayının sonlarında gerçekleşmektedir. Yoğun aromatik lezzeti, Meşe Balı’nın kalın dokusu ve Kehribar rengi Meşe..
Narenciye balı; Akdeniz yöresinde üretilen bir bal çeşididir. Limon, portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgillerden nektar alınır. Arılar bu nektarı vücutlarındaki sindirim enzimi ile karıştırarak kovana getirir ve bunun olgunlaşması sonucu da narenciye balı oluşur. Açık sarı renkte, ..
Meşe Balı, dağlık kesimlerde meşe ağacında bulunan palamutlardan çıkan sıvının arılarımızın bizler için özenle çalışmasından meydana gelmektedir. Bu itinalı çalışmalar arılar tarafından yaz ayının sonlarında gerçekleşmektedir. Yoğun aromatik lezzeti, Meşe Balı’nın kalın dokusu ve Kehribar rengi Meşe..
Akasya Balı , Rize Artvin yöresinin doğal bitki örtüsünde olan Akasya ağacının çiçek özlerinin toplanmasıyla oluşturulan, bir bal çeşididir.Akasya Balı, yerli safkan ve Kafkas arıları tarafından üretilen özel bir baldır. Akasya balı, Robinia pseudoacacia çiçeğinin nektarından elde edilen bir ü..
Bal arıları, kekik bitkisinin polenini toplayarak kekik balını oluşturmak için kullanır. Dağlık bölgelerde hasat edilen kekik balının birçok faydası vardır. Bununla birlikte, tüm özelliklerini koruyabilmesi için kuru ve havadar bir yerde saklanması gerekir. Kekiğin aktif bileşenleri, güçlü bakteri, ..